Milijan Milijan Brkić dobio konkretnu dužnost i ulazi u stožer Kolinde Grabar-Kitarović…

Nije nam cilj da dijelimo ljude. Naša se kandidatkinja i u prvom krugu znala osvrtati na Milanovićeve primjedbe, ali ga nije omalovažavala i vrijeđala. Milanović je imao priliku za promjene u zemlji, i to kada je obnašao premijersku funkciju. To je najvažnija funkcija u državi jer ima sve ovlasti...

U stožerima Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića danas su dogovarali strategiju za završnicu predizborne kampanje uoči drugog kruga predsjedničkih izbora, koji će se održati 5. siječnja. Aktualna predsjednica, kako doznajemo od izvora u njezinu stožeru, odlučila je promijeniti dosadašnju taktiku i do kraja kampanje neće imati predizborne skupove, ali će i dalje odlaziti među ljude. Stožeru se priključuje i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji će biti zadužen za koordinaciju na terenu za Hrvatsku, BiH te dijasporu. Njezin protukandidat nastavlja istu kampanju koja mu je donijela pobjedu u prvom krugu. Milanović će sutra biti u Osijeku, a do kraja tjedna obići će još nekoliko gradova, donosi večernji list..

U nedjelju će održati predizborni skup u Zagrebu.

Iz oba stožera doznajemo da će se kandidati odazvati pozivima na televizijske debate, ali nisu željeli precizirati koliko će takvih debata biti. U stožeru Grabar-Kitarović kazali su nam kako će na nekoliko ključnih debata, koje su im strateški važne, predsjednica sigurno ići, dok u Milanovićevu stožeru navode da će na vrijeme odgovoriti na pozive na debate. Ključno pitanje kampanje Kolinde Grabar-Kitarović je kako zaustaviti i preokrenuti negativan trend i kako pridobiti birače koji su u prvom krugu glas dali Miroslavu Škori.

Nije omalovažavala i vrijeđala – Polazimo od činjenice da je većina birača koja je izišla na izbore u prvom krugu svoj glas dala kandidatima desnog političkog spektra. Riječ je kandidatima koji dijele zajedničke vrijednosti, kao što su ideja snažne i sigurne Hrvatske, kao i tradicionalnih vrijednosti. Nećemo podcjenjivati birače. Milanovićeva kampanja svodi se na vrijeđanje, laganje i omalovažavanje svih ostalih – objašnjava član stožera Grabar-Kitarović, sugerirajući da će Škorini birači svojevrsnim automatizmom prijeći u njezin tabor. Iako većina analitičara naglašava da su predsjednički izbori personalizirani izbori na kojima građani biraju osobe, a ne stranke ili ideologije, u stožeru Grabar-Kitarović ustrajavaju na tome da je riječ o izborima na kojima se odlučuje o smjeru kojim će Hrvatska krenuti.

– Riječ je o izboru između Hrvatske u kojoj će biti mjesta za sve i Hrvatske koja će biti podijeljena, čemu smo svjedočili u premijerskom mandatu Zorana Milanovića, kojem su poslije toga građani dvaput na izborima upalili crveno svjetlo. Naš je plan da idemo s porukom da je ovo Hrvatska za sve, da nema alternative i da moramo nastaviti istim smjerom. To je poruka koju moramo približiti biračima i objasniti im da ne smijemo dopustiti povratak u vrijeme podjela koje smo iskusili u Milanovićevo vrijeme – kaže naš sugovornik.

Kolinda se u nastavku kampanje neće suzdržavati u napadima, pa ni kada je riječ o optužbama za seksizam, ako joj Milanović za to da povoda. Boje li se u njezinu stožeru da bi u napadima na Milanovića mogli pretjerati i time odvratiti jedan dio birača?

– Nije nam cilj da dijelimo ljude. Naša se kandidatkinja i u prvom krugu znala osvrtati na Milanovićeve primjedbe, ali ga nije omalovažavala i vrijeđala. Milanović je imao priliku za promjene u zemlji, i to kada je obnašao premijersku funkciju. To je najvažnija funkcija u državi jer ima sve ovlasti – kaže naš izvor.

U Kolindinu stožeru žele ostaviti dojam kao da se ne opterećuju previše zadnjom anketom Nove TV, prema kojoj je Milanović s 48,4 posto povećao prednost u odnosu na svoju protukandidatkinju, koja osvaja 41,1 posto. Jedina anketa koja je relevantna bit će u nedjelju 5. siječnja. “Očekujemo da će birači još jednom poručiti da ne žele povratak na politiku koja je unazadila zemlju i da će dati glas Hrvatskoj koja zna”, uvjereni su u Kolindinu stožeru, koji je prihvatio strategiju za drugi krug kampanje. Kolinda Grabar-Kitarović i dalje će isticati vrijednosti jake i stabilne Hrvatske, tradicijske vrijednosti kojima je u središtu jaka obitelj. Stožeru se priključuje i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji će biti zadužen za koordinaciju na terenu za Hrvatsku, BiH te dijasporu…VIŠE O SVEMU -OVDJE

G.S.