VIDEO NEVIĐENA SRAMOTA GENERALSKOG ZBORA! Majci poginulog francuskog heroja zalupili vrata pred nosom

Mislim da ću se obratiti Francuskoj za pomoć jer ja želim ostatke svoga sina naći prije nego umrem...

Neviđena sramota dogodila se danas u zagrebačkoj gornjogradskoj Habdelićevoj 2, pred uredima Generalskog zbora.

U njihovim je prostorijama, naime, za srijedu prije podne najavljena tiskovna konferencija u vezi slučaja krim inspektora Nikole Kajkića koji je, nakon što je u istrazi oko zločina na Ovčari odradio lavovski posao, suspendiran bez objašnjenja.

Lyliane Fournier, majka francuskog heroja Jean Michel Nicoliera, jedna je od mnogih koji očekuju da se pobijeni članovi njihovih obitelji konačno pronađu, pa je stoga došla pružiti podršku degradiranom Kajkiću.

No, iako je tiskovna konferencija bila unaprijed najavljena, članovi Generalskog zbora su bez ikakvog objašnjenja odlučili zatvoriti svoja vrata za njeno održavanje.

“Razočarana sam u hrvatske institucije”

Mislim da ću se obratiti Francuskoj za pomoć jer ja želim ostatke svoga sina naći prije nego umrem.

Bilo je teško gledati razočarano lice Jeanove majke koja je nemoćno sjedila pred vratima, no ipak je iskoristila priliku da hrvatskim medijima kaže što misli:

“U Francuskoj su tek sada počeli shvaćati što je učinio moj sin, jer sve do nedavno on je za njih bio čovjek koji se otišao boriti na strani fašista. Tek sada su svjesni njegove veličine. Ja jako volim Hrvatsku i uistinu želim u njoj živjeti, no… Hrvatske institucije ne rade svoj posao, opstruira se istraga ratnog zločina, sve ide težim putem… Mislim da ću se obratiti Francuskoj za pomoć jer ja želim ostatke svoga sina naći prije nego umrem.  Ja čekam 27 godina, a svjesna sam i znam da neću još toliko živjeti”, izjavila je francuska majka pred vratima ureda Generalskog zbora, donosi dnevno.hr

I.V.

Comments are closed.