Objavljen točan raspored subotnjeg UFC 242, Rusi okupirali program…

Khabib Nurmagomedov uspio je na ovaj program ubaciti sve svoje timske kolege i prijatelje, osim bratića Abubakara koji će na svoj debi ipak morati još malo pričekati...

Objavljen je kompletan program i raspored subotnjeg UFC 242 eventa koji će se održati u Abu Dhabiju. Već otprije poznato je kako će isti predvoditi Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier, dok će Edson Barboza i Paul Felder nastupiti u sunaslovnoj borbi. No, kompletan raspored je i više nego zanimljiv, budući da će se čak četiri od pet borbi glavnog programa održati u lakoj kategoriji, donosi fightsite…

Khabib Nurmagomedov uspio je na ovaj program ubaciti sve svoje timske kolege i prijatelje, osim bratića Abubakara koji će na svoj debi ipak morati još malo pričekati. Borac kojeg on sam naziva svojim nasljednikom, Islam Makhachev, dobio je mjesto usred glavnog programa, a bit će vrlo zanimljivo vidjeti hoće li jednako impresivnim nastupima nastaviti i protiv bivšeg ADCC prvaka u grapplingu, Davija Ramosa. Pokraj te borbe te dvije ranije spomenute, na glavnom programu nalazi se još jedna borba lake kategorije. Mairbek Taisumov i dalje ne može dobiti američku vizu, a dok ju čeka će čečenski borac nastupiti u Emiratima. Otvorit će glavni program priredbe borbom protiv Carlosa Diega Ferreire. Mjesto na “main cardu” našli su i teškaši. Curtis Blaydes u novom je procesu izgradnje napada na vrh, a čeka ga borba protiv Shamila Abdurakhimova, sjajnog borca iz Dagestana koji pomalo u sjeni gradi svoj put, a pobjedom protiv Blaydesa misli pokazati da se na njega treba ozbiljno računati.

Priredba sadrži po dva uvodna programa, a na svakom se nalazi po četiri borbe. Onaj najraniji otvorit će Don Madge i Fares Ziam, a i tu vidimo dva ruska borca. To su Muslim Salikhov koji će se boriti protiv Nordinea Taleba te Omari Akhmedov kojeg čeka borba protiv Zaka Cummingsa. Glavna borba tog dijela programa donosi duel Belala Muhammada i Takashija Satoa.

Onaj klasični uvodni program predvode žene i to u muha kategoriji. Joanna Calderwood borit će se protiv Andreje Lee, a prije njih čemo gledati još jednog Khabibovog kolegu. Zubaira Tukhugov vraća se nakon suspenzije zbog dopinga, koja je bila produžena onom zbog udaranja Conora McGregora nakon UFC 229 eventa. Njega čeka Lerona Murphy. Tu je i borba ženske bantam kategorije između Liane Jojua i Sarah Moras, kao i još jedna borba lake kategorije u kojoj se sastaju Ottman Azaitar i Teemu Packalen.

Prvi uvodni program ove priredbe starta u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu, drugi uvodni u 18, dok ćemo glavni program imati priliku pratiti od 20 sati. Jako dugo nismo imali priliku “main card” neke PPV priredbe gledati bez čekanja ranih jutarnjih sati ili buđenja u to vrijeme.

UFC 242 kompletan program

Glavni program              
Laka kategorija Khabib Nurmagomedov (c) vs. Dustin Poirier (ic)
Laka kategorija Edson Barboza vs. Paul Felder
Laka kategorija Islam Makhachev vs. Davi Ramos
Teška kategorija Curtis Blaydes vs. Shamil Abdurakhimov
Laka kategorija Mairbek Taisumov vs. Carlos Diego Ferreira
Uvodne borbe
Ženska muha kategorija Joanne Calderwood vs. Andrea Lee
Perolaka kategorija Zubaira Tukhugov vs. Lerone Murphy
Ženska bantam kategorija Liana Jojua vs. Sarah Moras
Laka kategorija Ottman Azaitar vs. Teemu Packalén
Rane uvodne borbe
Velter kategorija Belal Muhammad vs. Takashi Sato
Velter kategorija Nordine Taleb vs. Muslim Salikhov
Middleweight Omari Akhmedov vs. Zak Cummings
Laka kategorija Don Madge vs. Fares Ziam

D.J.