Ostvareni snovi: Matija Kuzmić iz Veselića u općini Ribnik dobio “slastičarsku” stipendiju za školovanje u Parizu!

Uz Matiju, stipendije su dobili i Tibor Klobučar te Grgo Bačelić, a stipendije su im dodijeljene u Zagrebu, na predstavljanju vodiča Gault&Millau 2021. za Hrvatsku...

Matija Kuzmić iz Veselića u općini Ribnik pokraj Karlovca dobitnik je stipendije projekta Raise the Bar, koja će mu omogućiti da svoj slastičarski talent nastavi razvijati u renomiranoj školi Ecole Nationale superieure de patisserie – Ducasse & Thuries u Parizu! Uz Matiju, stipendije su dobili i Tibor Klobučar te Grgo Bačelić, a stipendije su im dodijeljene u Zagrebu, na predstavljanju vodiča Gault&Millau 2021. za Hrvatsku…

– Za mene ova stipendija znači otvaranje novih vrata u svijet slastičarstva, ispunjenje mojih dječjih snova o studiranju slastičarstva u Parizu te otvaranja vlastite artisan slastičarne. Iskustvo sudjelovanja u Raise the bar projektu mi je pokazalo da se trud i rad te želja za napretkom isplate, i mogu reći da mi je Raise the Bar promijenio život te otvorio nova vrata. Rad s članovima žirija u restoranu Noel ostat će mi zauvijek u sjećanju, jer sam upoznao svoje idole hrvatske gastronomske scene, istaknuo je Matija.

Matija Kuzmić strastveni je slastičar koji trenutno odrađuje praksu u zagrebačkom restoranu Noel, a tijekom ljeta radit će u poznatom dubrovačkom restoranu 360. Radno iskustvo započeo u Boutique Hotelu Korana Srakovčić u Karlovcu gdje je otkrio svoj talent i ljubav prema slastičarstvu.

Grgo, Tibor i Matija dijele strast za stalnim usavršavanjem i zato su se prijavili za sudjelovanje u projektu Raise the Bar kojim Coca-Cola HBC Hrvatska podržava razvoj hrvatskog ugostiteljstva i turizma ulaganjem u profesionalno usavršavanje konobara, barista, barmena, kuhara i slastičara.

Za perspektivne kuhare koji iščekuju edukaciju zasigurno ćemo još čuti, čemu u prilog i činjenica što su stipendije zaslužili jer su oduševili žiri koji čine renomirani hrvatski chefovi Hrvoje Zirojević, Marko Gajski, Igor Gudac i Bruno Vokal te voditelj i suvlasnik restorana Noel Ivan Jug.

Raise the Bar je strateška platforma Coca-Cole HBC Hrvatska koji od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Projekt obuhvaća akademiju za konobare, bariste i barmene, stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje te suradnju s regionalnim centrima kompetentnosti, čime Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca.

G.S.