OTVORENO PISMO Predsjednici Republike Hrvatske: Zašto baš sada poziv Vučiću za posjet Hrvatskoj?

Ovdje ne želimo prešutjeti da se tzv. krovne Braniteljske udruge napadnute u Pupovčevim Srpskim Novostima, nisu oglasile ni jednim jedinim slovom. Zašto?...Nažalost, ovdje moramo istaknuti katastrofalno iskustvo koje je Hrvatska kao i Hrvatski narod u BiH iskusio na primjeru Daytonskog sporazuma. Naime, Hrvatska i Hrvati u BiH, sačuvali su cjelovitost BiH, i doveli do potpisivanja Daytonskog sporazuma...

Pokušali smo sagledati širu sliku ovog brzog i za mnoge iznenađujućeg poziva Predsjednice Kitarović Predsjedniku Vučiću. Poziv dolazi u vrijeme najvećeg pritiska Srbije na istinu o Domovinskom ratu gdje ga svojom retorikom i pritiskom hoće i sve više nažalost uspijeva pretvoriti u građanski rat uz pomoć uvijek njima naklonjenim Međunarodnim čimbenicima.

Uredništvo Braniteljskog portala/Otvoreno pismo predsjednici RH, Kolindi Grabar Kitarović…

Predsjednici Republike Hrvatske

Zašto baš sada poziv Vučiću za posjet Hrvatskoj?

Otkad je Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović uputila Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a ovaj prihvatio poziv za 12. i 13. veljače da posjeti Republiku HRVATSKU, Braniteljski portal pomno prati reakcije cjelokupne Hrvatske javnosti u RH, kao Branitelja i Političara, ali i Međunarodnu reakciju.

Pokušali smo sagledati širu sliku ovog brzog i za mnoge iznenađujućeg poziva Predsjednice Kitarović Predsjedniku Vučiću. Poziv dolazi u vrijeme najvećeg pritiska Srbije na istinu o Domovinskom ratu gdje ga svojom retorikom i pritiskom hoće i sve više nažalost uspijeva pretvoriti u građanski rat uz pomoć uvijek njima naklonjenim Međunarodnim čimbenicima. Ne trebamo valjda ukazivati da je izjednačavanje agresorskog rata s građanskim ratom prva zadaća Srpske politike po programu i planu memoranduma Srpske Akademije Nauka (SANU-2).

Od svih tih sve učestalijih pritisaka, ovdje bismo samo napomenuli besramnu izložbu o Jasenovcu u prostorima UN-a, ali i na drugim prostorima diljem Svijeta. Nažalost, takvi procesi počeli su se događati i u samoj Hrvatskoj, a najočitiji primjer za to je da se u Hrvatskom medijskom prostoru kao i od nekih Hrvatskih političara više ne spominje tko je izvršio agresiju na Republiku Hrvatsku, odnosno ne spominje se Veliko Srpska agresija potpomognuta s tzv. JNA. Nadalje, taj proces očituje se i kroz novi Kurikulum iz Povijesti Domovinskog rata, gdje Ministrica Ministarstva MZO gospođa Divjak s gospodinom Jokićem i Budakom, luđačkom brzinom provodi reformu tako da nitko u Hrvatskoj ne zna sadržaj Povijesti Domovinskog rata, kao ni imena Recenzenata kojima je poslala u Inozemstvo.

Akademik Vladimir Paar odgovorio Braniteljskom portalu; Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo HAZU, kojemu sam predsjednik, nije dobilo nikakve kurikule na recenziju!

Taj nepostupan neshvatljivo je netransparentan i nedostupan Hrvatskoj javnosti, a kao što smo vidjeli na odgovoru od Akademika Paar-a našem Portalu, ni sam HAZU. Predsjednice pitamo Vas, ali i sve Hrvatske Političare, kako je moguće da se u jednom demokratskom društvu, a Hrvatska se deklarira kao takvo, u javnosti bude dostupniji rad MORH-a od Ministarstva Znanosti i Obrazovanja.

UREDNIŠTVO: Je li HAZU od gđe ministrice Blaženke Divjak dobila na recenziju kurikule predmeta Povijest i Hrvatski jezik?

Koliko se god trudili i pokušali tražiti nekakvu logiku u tajnosti i nedostupnosti javnosti sadržaja Kurikuluma, a da ne govorimo o transparentnom radu i poslovanju Ministarstva Znanosti i Obrazovanja. ”Pitamo se, a pitamo i Vas tko je i zašto dopustio Ministrici Divjak da izradu cjelokupne Kurikularne reforme, a posebno iz predmeta Hrvatskog jezika i Hrvatske Povijesti, gotovo klasificira oznakom Državne tajne”. Sve češća i sve šira javnost jest ozbiljna i vrlo opasna fašizacija Domovinskog rata, koja ne ide kako bi se ono reklo ”ispod žita”, već otvoreno.

Odgovor Braniteljskog portala: KOGA MOGU KRITIZIRATI SRPSKE NOVOSTI?

Pogledajmo samo Mainstream Medije, a da ne govorimo o naprimjer, Pupovčevim Srpskim Novostima, koje su eto u predzadnjem izdanju našle za da se rugaju s Braniteljskim udrugama, nazivajući ih militantima, gotovo fašistima, a da su im medijski sponzori neki tobože desni mediji, kao što su Bujica, Braniteljski portal i još neki. Uredništvo Braniteljskog portala odgovorilo je Srpskom Novom listu na taj ”tko smo i što smo”, i da smo u potpunosti neovisni, u stvari jedino smo ovisni o istini o Domovinskom ratu i Braniteljskoj tematici. Ovdje ne želimo prešutjeti da se tzv. krovne Braniteljske udruge napadnute u Pupovčevim Srpskim Novostima, nisu oglasile ni jednim jedinim slovom. Zašto?

U HRVATSKOJ je svakim danom sve vidljivije koliki su razmjeri devastacije društva, a za što je kriva ljevičarska, neoliberalno-globalistička ideologija…

Pametnom ne treba objašnjavati zašto se nisu oglasili. Sve se zna, ali te će se Udruge sigurno oglasiti i dati potporu Vašem pozivu na poziv Vučiću da posjeti Hrvatsku. Pitamo njih, ali i Vas hoćete li inzistirati da Vučić prizna da je na RH izvršena agresija od strane Srbije i JNA, i hoće li se zato ispričati? Hoće li se pokloniti žrtvama te agresije i hoće li tražiti od Vas da gospodinu Vučiću da odmah povuče svoju samoproglašenu nadležnost (Zakon o jurisdikciji!) za suđenje kako oni kažu u sukobima na ovim prostorima, poznatijim pod nazivom Mini HAAG.

Ovdje želimo postaviti i upit, tko će pitati za mišljenje onih više od 80% hrvatskih Branitelja, a koji nisu članovi tzv. krovnih udruga, što misli o posjetu Vučića Hrvatskoj. No vratimo se Vašem pozivu Predsjedniku Srbije Vučiću, te na osnovu svega navedenog, možemo logikom jedino zaključiti da se radi o pritisku najjačih Međunarodnih čimbenika, istih onih koji su mirno gledali i blagoslovili agresiju od Veliko Srpskih Paravojnih postrojba i JNA na samom početku Obrambenog Domovinskog rata.

Po izjavi ministrice MVPEI Pejčinović Burić- četnici su zločinci a u Hrvatskoj im se ne smije dirati u četničke spomenike i znakovlja…

Očito da takve čimbenike ne zanima istina. Njima kao da nije jasno da do istinskog pomirenja dođe na temelju spoznaja o povijesnim istinama iz tog vremena. Jedino takav pristup može dovesti do istinskoga mira i istinske pomirbe. Sve ostalo je utopija, i može imati pogubne posljedice. Ako je u pitanju stvarni pritisak glavnih Međunarodnih čimbenika, onda im mora biti jasno da figurativno rečeno tepihom prekrivaju neugašeni žar, a ako se dogodi da taj žar u datom momentu dobije zraka može se pretvoriti u goreću buktinju. Nažalost, ovdje moramo istaknuti katastrofalno iskustvo koje je Hrvatska kao i Hrvatski narod u BiH iskusio na primjeru Daytonskog sporazuma. Naime, Hrvatska i Hrvati u BiH, sačuvali su cjelovitost BiH, i doveli do potpisivanja Daytonskog sporazuma.

Čudnim tumačenjem Daytonskog sporazuma od Svjetskih čimbenika, ali i politika unutar BiH doveli su do toga da Hrvati više nisu Konstitutivan narod BiH i treći ravnopravni identitet. I na kraju najozbiljnije nameće nam se pitanje, ako je ovo pritisak Međunarodne zajednice za Integraciju cjelokupnog Zapadnog Balkana u EU, bez rješavanja ovih suštinskih pitanja, onda imamo pravo i obvezu postaviti pitanje može li se i za Hrvatsku dogoditi slučaj sličan Daytonskom sporazumu. Na to pitanje neka svak za sebe pronađe odgovor.

DOMOVINO!… EVO TI ISTINE O HRVATSKIM RATNICIMA-TVOJIM STVORITELJIMA!

I na kraju, ovo obraćanje jednostavno smo Vam morali uputiti zbog naših poginulih suboraca, civila, djece, ali i onih Branitelja koji su izvršili suicid (oko 4000), kao i prerano preminulih u prosjeku oko 51 godine starosti (oko 56 000) hrvatskih branitelja.

S poštovanjem,

Uredništvo Braniteljskog portala