OVO JE LJEKOVITO ČUDO!Peruanska maca raste na nadmorskoj visini preko 4400 metara: Pogledajte čudesne moći ove biljke koja pomaže i ženama i muškarcima na bezbroj načina!

Bilo da se konzumira 5 g dnevno ili više, pozitivni učinci na tijelo su neupitni. Ako se konzumira u većim dozama kao u Americi i Peruu, onda se, osim fitonutrijenata, organizmu osigurava cijeli niz vitamina i minerala – Ca, Mg, P, K, S, Fe, Zn, I, Cu, Se, Mn kao i vitamini B1, B2, C i E, nekih u mnogostruko većim količinama u odnosu na drugo povrće...

Otporna biljka maca nameće se kao prirodno rješenje za mnogobrojne probleme suvremenog čovjeka! To je jedina jestiva biljka na svijetu koja raste na nadmorskoj visini preko 4400 metara u peruanskim Andama… 

Već se 2600 godina uzgaja na nedostupnim predjelima Anda, gdje rijetko koja biljka uspijeva, što prikladno opisuje njene dobrobiti za organizam. Iako prvi dokazi o njenoj obradi sežu u 4. tisućljeće pr. Kr., macu je najvjerojatnije prvi put u potpunosti uzgajalo herojsko pleme Pumpus u prvom tisućljeću prije nove ere.

Štetne navike, kao što su pušenje i prekomjerna konzumacija alkohola, dodatno ugrožavaju funkcioniranje našeg tijela.

Otporna biljka maca nameće se kao prirodno rješenje za mnogobrojne probleme suvremenog čovjeka! To je jedina biljka na svijetu koja raste na nadmorskoj visini preko 4400 metara u peruanskim Andama u peruanskim Andama, gdje je izložena ekstremnim vremenskim uvjetima: velikim temperaturnim razlikama, jakim vjetrovima, visokim UV faktorom i nedostatku kisika. Ova otporna biljka crpi svoju moć iz tla bogatog mineralima radi svoje zaštite i opstanka, svojstva zbog kojih je lako možemo nazvati čudesnim darom prirode. Takvo negostoljubivo stanište i sastav okoline osiguravaju raznolikost i intenzitet njenog djelovanja, koji razdvaja macu od drugih ljekovitih biljaka.

Maca Premium – 100 posto čista maca

Maca Premium nije još samo jedan dodatak prehrani, nego je učinkovita alternativa mnogim dodacima koji su prisutni na tržištu. Za Macu Premium, korijen mace se suši i melje, s istim omjerima hranjivih tvari koje je stvorila priroda. Tako je ova čudesna biljka bogata mineralima, vitaminima, aminokiselinama i nezasićenim mastima. Ona sadrži kalcij, selen, cink, natrij, željezo, kalij, magnezij, silicij, jod, fosfor, mangan, bakar, vitamine B1, B2, B6, B12, C, E, D3, nezasićene masti omega 3, 6, 9 i mnoge aktivne sastojke (saponini, steroli, tanini, alkaloidi), donosi ordinacija.vecernji.hr.

Peruanska maca (Lepidium meyenii- hrvatski maka) ) vrlo je popularna i često se smatra “ženskom” biljkom. Međutim, ona donosi brojne zdravstvene benefite i za muškarce. Uz esencijalne nutrijente, korijen mace sadrži cijeli spektar različitih korisnih fitonutrijenata i glukozinolate čija su adaptogena svojstva proučena i potvrđena…

Peruanska maca ima širok spektar djelovanja, u žena uspješno uklanja PMS, regulira menstrualne cikluse, neplodnost, endometriozu i policistične jajnike. Prevenira pojavu prijevremene menopauze uzrokovane stresnim načinom života i lošom prehranom.

Kod muškaraca je najbolji prirodni preparat za potenciju, plodnost, povećanje mišićne mase i izdržljivost u bavljenju sportom. U kasnijim godinama postaje prvi izbor za uvećanu prostatu koja muči gotovo svakog drugog muškarca.

Peruanska maca je adaptogen, što znači da adaptira tijelo i psihu na većinu vanjskih i unutarnjih faktora koji izazivaju niz zdravstvenih stanja. Ne samo da pomaže u borbi protiv dugoročne izloženosti stresu, nego djeluje i kao tonik, stimulirajući imunosni sustav i poboljšavajući dobar osjećaj u tijelu.

Ona balansira hormone i njeguje cijeli endokrini sustav. Podiže nivo energije, ali tako da ne utječe na štitnu žlijezdu kao kava ili čaj. Koji god da je primarni razlog uzimanja mace, bitno se primjećuje poboljšanje fokusa, koncentracije i memorije.

Povoljan utjecaj mace na zdravlje ovisi o njezinoj kvaliteti, količini koja se konzumira i individualnom stanju organizma. U EU se Maca tretira kao dodatak prehrani i preporuka je uzimati 5 g praha dnevno. U Americi, u Peruu, maca se smatra hranom pa su i preporučene doze veće.

Bilo da se konzumira 5 g dnevno ili više, pozitivni učinci na tijelo su neupitni. Ako se konzumira u većim dozama kao u Americi i Peruu, onda se, osim fitonutrijenata, organizmu osigurava cijeli niz vitamina i minerala – Ca, Mg, P, K, S, Fe, Zn, I, Cu, Se, Mn kao i vitamini B1, B2, C i E, nekih u mnogostruko većim količinama u odnosu na drugo povrće, donosi dnevno.hr

H.H.