POKOPANA ZORKA MERČEP, MAJKA TOMISLAVA MERČEPA…”NJENOG SINA TOMU NISU PUSTILI NA ZADNJI OPROŠTAJ”…(FOTO)

Zadnji ispraćaj Zorke Merčep/Foto/Braniteljski portal
Zadnji ispraćaj Zorke Merčep/Foto/Braniteljski portal

Umrla je u milosti Gospodina Zorka Merčep, i predala svoju besmrtnu dušu Gospodinu…

Jučer u 14 sati u tišini uz skrušene molitve i onima koji su uz nju bili do zadnjeg trenutka kao i velikim brojem mještana, prijatelja i suboraca njenog sina Tomislava koji se nepravedno i teško bolestan nalazi u zatvoru, a  kojega je često, prije nego što je predala svoju napaćenu dušu Gospodinu često zazivala, na mjesnom groblju Katuni – Prpuša pokopana je Zorka Merčep.

Često je zazivala svoga sina Tomu.

Zazivala je Tomoslava Merčepa, jednog od svoja četiri sina koji su sva četvorica bili prvi kad je trebalo devedesetih u obrani svoje napadnute Hrvatske domovine. “E moj Tomo što su ti uradili”, često je majka Zorka govorila i u svojoj tihoj i dostojanstvenoj patnji, patnji kakvu samo ponosna majka može imati. Do zadnjeg trenutka u mislima je bila uz svoje sinove, a posebice uz svoga nepravedno zatočenog Tomu , kako ga je od milja zvala.

Misa Zadušnica za Zorku Merčep/ FOTO/Braniteljski portal-M.M.

Misa zadušnica održana je u crkvi na mjesnom groblju Katuni – Prpuša .

Krenula je tiha kolona ispraćajući Zorku Merčep na njeno zadnje počivalište.

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ ZORKE MERČEP
POSLJEDNJI ISPRAĆAJ ZORKE MERČEP/ FOTO/Btaniteljski portal-M.M.

Jučer su je ispratila samo dvojica sinova. Jedan od njenih sokolova je u međuvremenu preminuo, a drugi, njen Tomo trune bolestan u  hrvatskom kazamatu samo zato što je herojski branio svoju Hrvatsku od srbočetničkog agresora.

Teško je više bilo što reći ili pisati o Tomislavu Merčepu koji je svojom hrabrošću i mudrim zapovijednim vođenjem u Domovinskom ratu ispisivao noviju hrvatsku povijest, posebice od postavljanja obrane, te stravične 1991 godine od strane srba napadnutog i porušenog Vukovara. Međutim ni kao takav nije imao pravo biti pušten iz zatvora na zadnji  ispraćaj svoje majke Zore koja ga je često zazivala prije svoje smrti.

Pomolimo se, sestre i braćo, za dušu naše majke paćenice Zorke Merčep koja je napustila ovozemaljski svijet bez da je mogla vidjeti svoga sina Tomu “kojega hrvatsko pravosuđe nije pustilo niti na zadnji ispraćaj svoje majke”, što je za Braniteljski portal pred nekoliko hrvatskih branitela potvrdio jedan od Tomislavove braće.

Skrušena i iskrena molitva će biti najbolji zagovor Kraljici Hrvata, Blaženoj Djevici Mariji, koja je i sama doživjela muke svoga sina, nevino optuženog i raspetog.

24. kolovoz 2017 g- NAKNADNA OBAVIJEST; Zbog prevelikog interesa za ovaj tekst o posljednjem ispraćaju majke Tomislava Merčepa, osjećamo se dužnima naglasiti ono što nas mnogi pa i neke hrvatske institucije pitaju.

-Kao Braniteljski portal koji prati sudbine hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, tako smo ovaj put zabilježili zadnji  ispraćaj pokojne Zorke Merčep i napisali da njenog sina Tomislava Merčepa hrvatsko pravosuđe “nije pustilo da isprati svoju majku”.

-Obzirom da Braniteljski portal uvijek piše istinu, tako je i ovaj put oslanjajući se na informaciju od najuže obitelji smatrao da nije potrebito po običaju provjeravati obje strane, pa tako nismo niti kontaktirali ministarstvo pravosuđa niti zatvorski sustav jer smatrajući da je izrečeno od člana najuže obitelji (pred još nekoliko nazočnih!) u tom tužnom trenutku za cijelu obitelj Merčep istinita i kao takvu smo je pustili u javnost.

-Naime informaciju o tom da Tomislava Merčepa “nisu pustili na zadnji ispraćaj svoje majke” dao nam je jedan od njegovih dvoje braće.

Smatrajući tu informaciju ozbiljnom i istinitom jer dolazi iz najuže obitelji Braniteljski portal je i pustio objavu. Ukoliko to nije tako, umoljavamo hrvatsko pravosuđe i upravu za zatvorski sustav da se javno očituju, ako ova informacija nije vjerodostojna, Braniteljski portal će istu i demantirati i javno objaviti na Braniteljskom portalu.

M.M. Viribus unitis/ Braniteljski portal