Predsjednica Grabar-Kitarović uručila vjerodajnice vrlim veleposlanicima – među njima i kontroverznom Josipu Pari

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je vjerodajnice gospodinu Tomislavu Caru, veleposlaniku Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji, gospodinu Tomi Galliju, veleposlaniku i stalnom predstavniku Republike Hrvatske pri Vijeću Europe, gospodinu Siniši Grgiću, veleposlaniku Republike Hrvatske u Kraljevini Švedskoj, gospođi Tini Krce, veleposlanici Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj, gospođi Nives Malenica, veleposlanici Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj, gospodinu Dariju Mihelinu, veleposlaniku Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini, gospođi Ljiljani Pancirov, veleposlanici Republike Hrvatske u Češkoj Republici, gospodinu Josipu Pari, veleposlaniku Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, gospodinu Refiku Šabanoviću, veleposlaniku Republike Hrvatske u Republici Kazahstanu, gospodinu Dragi Štambuku, veleposlaniku Republike Hrvatske u Islamskoj Republici Iranu, gospodinu Tomislavu Vidoševiću, veleposlaniku Republike Hrvatske u Republici Poljskoj i gospođi Anici Djamić, veleposlanici Republike Hrvatske u Ukrajini, donosi narod.hr

Što je Joško Paro radio na tajnoj misiji u Beogradu 2000. kada se sastao s jugoslavenskim premijerom Koštunicom?

Podsjetimo, veleposlanik RH u Kraljevini Belgiji, Josip Paro kontroverzna je pojava u hrvatskoj diplomaciji. Naime, Paru se optužuje da je kao veleposlanik u SAD-u, oštetio hrvatski državni proračun mjesečno protupravno isplaćujući 8200 dolara lokalno angažiranoj osobi u Veleposlanstvu RH u Washingtonu.

O kompetencijama Joška Pare govori i skandalozna službena analiza američke predsjedničke kampanje 2016. godine u kojoj je tvrdio kako će Hillary Clinton pobijediti, jer je Trump prevrtljivac s kojim se sprda elita. Uz to Joško Paro je diplomirao filozofiju i komparativnu književnost 1997. kada je imao 42 godine, a do datuma završetka 3. i 4. godine fakulteta ne može se doći jer po Filozofskom fakultetu u Zagrebu to “predstavlja osobni podatak gospodina Para sukladno Općoj Uredbi o zaštiti podataka”.

U listopadu 2018. špekuliralo se i da je Predsjednica Grabar-Kitarović odbila njegove potpisati vjerodajnice prije nego od Ministarstva vanjskih poslova dobije njegov dosje.

Što se nalazi u dosjeu MVEP-a Joška Pare koji je predsjednica Grabar-Kitarović navodno tražila na uvid ne možemo znati, no pitanje je primjerice, što je Joško Paro radio na tajnom sastanku u Beogradu 10. listopada 2000. godine kada se sastao s tadašnjim jugoslavenskim premijerom Vojislavom Koštunicom.

D.K.

 

 

Comments are closed.