Pupovac o Thompsonovom pjevanju na dočeku Vatrenih: ‘Domovinski rat da, ali ustašovanje ne’…Zato za četnikovanje problema nema…

ZATO PUPOVAC S VESELJEM ODOBRAVA ČETNIČKE DERNEKE PO HRVATSKOJ I ŠIRE

Gostujući u Novom danu N1 televizije, Milorad Pupovac komentirao je pjevanje Marka Perkovića Thompsona na dočeku nogometašima.

“To je posljedica činjenica da je između onoga što su nogometaši sjajno odradili, a to je igra, da ti ljudi na valu onoga što nosimo od ratnih 90-ih, nisu sposobni razlučiti ono što istinski može okupiti sve. To sasvim sigurno nisu pjesme i poruke kakve čujemo u pjesmama Thomspona. Ali tim ljudima nitko to nije rekao. Domovinski rat da, ali ustašovanje ne. A znamo da je toga bilo, ali znamo i da je vrijeme odavno da toga više ne treba biti. U protivnom, ostat će trajan trag i trajna mrlja na tom ratnom razdoblju i ljudima koji su čista srca ratovali za svoju zemlju, naselja, obitelji…”, rekao je Pupovac.(ne govoreći pri tom tko je za što ratovao i tko je agresor a tko žrtva u obrambenom domovinskom ratu) lukavo zar ne.

Mogao bi Milorad 5.kolovoza doći u srpsku vijekovnu težnju Knin, položiti vijenac i zapaliti svijeću za sve hrvatske branitelje koje je ubila velikosrpska agresija na Hrvatsku. O tom Milorad šuti i slobodno slavi četnički dernek u Srbu. E to neće ići Milorade.Što bi potrčku Miloradu na sve to rekao šešeljev učenik Vučić?

Podsjetimo, brojni napadi na Thompsona i Vatrene traju od dočeka u Zagrebu. O svemu je jasnu poruku poslao i izbornik Zlatko Dalić.

“Pjesma Lijepa li si govori o domoljublju, ljubavi i zajedništvu i nema je pravo nitko uzeti. Onaj kome se to ne sviđa, tko to ne sluša, neka zatvori prozor i gleda Big brother”, rekao je Dalić.

Ponajbolje je sve ovo isforsirano nastalo oko pjesme “Lijepa li si” opisala Julien Bušić u svom tekstu, koji možete pročitati-OVDJE.

-Julienne Bušić: ‘Svaki političar koji bi kritizirao Lijepa li si – na američki način, osjetio bi posljedice’…

G.S.

Comments are closed.