SVA NATJECANJA U HRVATSKOJ ZAUSTAVLJAJU SE DO 1. TRAVNJA! Sada je službeno: Prekinute sve nogometne, košarkaške i rukometne lige!…

ŽESTOK UDAR KORONAVIRUSA...

Središnji državni ured za šport (SDUŠ) je nakon današnjeg sastanka s čelnicima pet krovnih sportskih udruženja te predstavnicima najvećih sportskih saveza u Republici Hrvatskoj preporučio odgodu svih sportskih natjecanja do 1. travnja…

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za sport Tomislav Družak danas je održao sastanak s čelnicima pet krovnih sportskih udruženja te predstavnicima najvećih sportskih saveza u Republici Hrvatskoj na temu postupanja i djelovanja za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

Preporučuje se otkazivanje svih međunarodnih natjecanja kojima je domaćin Hrvatska kao i nacionalna natjecanja svih razina do 1. travnja 2020. za što se zadužuju nacionalni savezi i krovna udruženja.

Preporučuje se svim nacionalnim sportskim savezima i krovnim sportskim udruženjima planiranje rezervnih termina za odigravanje natjecanja odnosno planiranje scenarija kraće sezone ili manjeg broja susreta.

Za treninge se daje preporuka pridržavanja svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša. Preporučuje se i otkazivanje svih putovanja na međunarodna natjecanja, a posebno u područja koja su definirana kao područja ugroze.

Hrvatski nogometni, rukometni i košarkaški savez odmah nakon preporuke SDUŠ-a objavili su da sva natjecanja pod njihovom ingerencijom prestaju do 1. travnja.

Evo i priopćenja HNS-a…

– Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj – muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, te utakmica mladeži, seniora i veterana – do 31. ožujka 2020. godine.

Za treninge se preporuča pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša.

Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će, prema preporukama javno-zdravstvenih institucija, po potrebi odrediti nove mjere, imajući u vidu prije svega zdravlje nogometaša, gledatelja i svih drugih nogometnih aktera. O svim daljnjim mjerama nogometna će obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni – stoji u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza.H / D.J.