Trump prozvao Antifa pokret za terorizam: Organizacija koja se naziva antifašističkom u stvarnosti ima iste ciljeve kao ‘globalne elite’

Predstavljajući se kao iskreni borci protiv ‘sveprisutnog fašizma, nacizma, bijelog supremizma, mačizma i dr.’, Antife su često zbog samog naziva dobivale simpatije javnosti. Nasilje i ekstremizam Antifa posljednjih godina okrenuli su veliki dio svjetske javnosti protiv njih, a vrhunac svega događa se ovih dana zbog čega je predsjednik SAD-a izjavio da namjerava proglasiti Antifa pokret – terorističkim…

Vrijedno je vidjeti što se krije ispod površine Antifa pokreta: može se vidjeti nevjerojatno slaganje u ideologiji zapadnih elita i ‘duboke države’ i ideologije Antifa pokreta.        

Bore se za LGBT ideologiju, rodnu ideologiju, nekontrolirani priljev ilegalnih imigranata, promiču multikulturalnost, nepostojanje granica između država i sve drugo za što se zalažu ‘zapadne elite’, te NWO Soroseve nevladine udruge i pokreti. Vide neprijatelja u svemu i svakome tko se ne slaže s njima, pokazuju potpunu netoleranciju prema  drugačijem mišljenju, nastupaju nasilnički i s mržnjom (recimo napadaju mirnog starca koji nosi američku zastavu i MAGA kapu ili pripadnike mirnih prosvjeda u Njemačkoj).

Uvijek i bez iznimke napadaju Donalda Trumpa , Vladimira Putina, „sirijski režim“, ali nikada Angelu Merkel, Baracka Obamu ili Emanuella Macrona.

Antifa pokret nema nikakve veze s povijesnim idejama ljevice

Za Anitfe se može reći da nemaju apsolutno nikakve veze s idejama klasične ljevice ili povijesne socijaldemokracije, nego jašu na modernom trojanskom konju pakta neoliberalizma i lažne socijaldemokracije, pa i tzv. lažnog „Merkel-demokršćanstva“, koje u stvarnosti predstavlja jedinstvenu unipolarnu ideologiju koja se nameće kao dio novog zapadnog svijeta, s tendencijom prelijevana na čitav globalni svijet.

Minneapolis

Najžešći i najmilitantniji članovi Antifa pokreta su nasilnički Black Block, možete ih vidjeti obučene u crno, često s batinama, suzavcima i teleskopima u rukama s kojima se spremaju za nasilje i fizičke obračune.

Ime Schwarzer Block (Crni Blok) je osamdesetih godina izmislila njemačka policija u Zapadnom Berlinu i njime su nazivani takozvani autonomaši četvrti Kreuzberg, koja je u to vrijeme bila u susjedstvu “Berlinskog antifašističkog zida“. Drugim riječima, Black Bloc je rođen na području pod američkom vojnom upravom. To je važno, jer se u isto vrijeme u SAD-u (Minneapolis), pojavio Anti-Racist Action Network (ARA). Ovu su skupinu činili pripadnici punk skupina i skvoteri, po uzoru na projekt laboratorija u Zapadnom Berlinu.

Slični oblici buntovničkog života mlađe generacije već su viđani ranije u „Woodstock generaciji“ krajem 60-ih i 70-ih, koje su potpuno promijenile paradigme tradicionalnog obiteljskog, spolnog i društvenog života. William Engdhal u svojoj izvrsnoj knjizi stoljeće rata tvrdi da je to bio društveni projekt skovan u laboratorijima kreatora NWO, s ciljem promjena ili uništenja tradicionalnih vrijednosti braka, obitelji i društva.

Danas nakom 50 godina možemo sami procijeniti je li Engdahl bio u pravu.

Suvremena ideja Antifa pokreta, nastala na toj tradiciji, a ponovo su uskrsnuli pod imenom Torch Antifa Network oko 2013. godine. Cilj ovog pokreta je od samog početka bio borba protiv seksizma, homofobije, antiimigracijskih ideja, domoljublja (nacionalizma), tradicionalizma, te podržavanja radikalnih ideja feminizma, pobačaja, multikulturalnog društva bez granica i slično. Prisjetimo se samo nedavnog skidanja zastava ‘Hoda za Život’ u Zagrebu od strane ekstremističkih ljevičarskih skupina koje su prije toga imali višednevnu medijsku agendu i napade na povorku Hoda za život koja se već godinama mirno okuplja u središtu Zagreba i drugih hrvatskih gradova.

Prava radnika i stvarni problemi društva općenito nikada nisu tema ovih skupina, pa oni nemaju nikakve veze s povijesnom ljevicom, ali niti antifašizmom.

Antifa pokret – ideološki na istoj strani ‘zapadnih elita’ i Georga Sorosa

Ukratko, posvetili su se aktivnostima koje vode ukidanju tradicionalnog društva i to nasilnim metodama i akcijama.

Zanimljivo da se slične ideje kakve promiče Antifa pokret često mogu naći u službenim programima Europske komisije u Bruxellesu, kao i brojnih nevladinih organizacija i udruga Sorosevog NWO-a.

Samo Antifa pokret nastupa nasilnički kreirajući strah i teror na ulicama gradova, naravno u ime ‘antifašizma’ s kojim veze nemaju kada se stvari ogole do kraja.

Nasilje koje širi Antifa pokret diljem SAD-a, osobito od kada je na mjestu predsjednik Donald Trump, redovita je pojava. Parolaštvo, optužbe, prozivanje i etiketiranje neistomišljenika dio je agende Antifa pokreta, pa su tu vrlo slični i s hrvatskim tzv. ‘antifašistima’. Te etikete su često u skladu s idejama mainstream američkih medija koji godinama, bez milosti i kriterija, pokušavaju diskreditirati i prizemnim metodama ismijati američkog predsjednika Trumpa.

I dok stvarni organizatori huliganskih i nasilnih napada, koji se provode u ime lažne obrane demokracije i antifašizma, ostaju na slobodi, račun često plaćaju dobronamjerni prosvjednici koji na događaj dođu misleći da će time utjecati na politiku u svojoj zemlji ili u svijetu, zavedeni lažnim ‘antifašističkim obećanjima’ pripadnika Antifa pokreta,donosi narod.hr.

Međutim razbijanje, palež, napadi na policiju nisu sve. Postoji i ideologijaa ona nema nikakve veze s klasičnom povijesnom ljevicom. Borba više nije protiv (neoliberalnog) kapitalizma, protiv neokolonijalizma, za bolje uvjete rada, veće mirovine ili prava radnika.

Antifa skupine urlaju iste slogane oligarhijskih elita i Sorosevih udruga.

Ono što je važno je da pod izgovorom “borbe protiv fašizma”, kojeg se često izmišlja i gdje ne postoji, netko bude pretučen i napadnut.

Eskalacija nasilja u Americi prešla je do sada sve viđeno, potaknuta ‘Antifa milicijama’ koje udružene s gangovima i bandama danima ruše, pale, tuku i razbijaju ulicama američkih gradova, uglavnom nevine ljude i njihovu teškim radom stečenu imovinu.

Dok se pitamo koji su izgovori njihova urbanog nasilja ili pravna definicija ovih zločina, ponosni “antifašisti” 21. stoljeća uspješno skrivaju da ih je s ciljem uništenja političkih protivnika i neistomišljenika, te aktivne oporbe koja svoja prava traži na mirnim i masovnim prosvjedima, osmislio i stvorio zapadni “Deep State”.

Antifa pokret se uvijek pojavljuje u nasilnom obliku kao protudemonstranti ili u jednako nasilnom obliku kao demonstranti. Time izazivaju strah u običnih ljudi koji imaju potrebu mirno izaći na prosvjede i artikulirati svoje političke i druge interese.

Kome to ide u korist? Onima koji žele očuvati ili kreirati stanje društva po njihovoj mjeri i po načelima „ne talasaj“. Zato je Antifa njihova udarna batina, premda većina razbijača i običnih pripadnika tog pokreta to nije svjesna.

Čak i kada su poticatelji i izvršitelji ekstremnog nasilja, poput paleži, krađa, razbojstava i premlaćivanja, svjetski mediji nastoje Antifa pokret predstaviti u relativno blagom tonu, prvenstveno kao borce protiv neofašizma, neonacizma, rasizama i desničara. Pogledajte što o Antifa pokretu i ekstremnom nasilju ovih dana pišu BBC i New York Times

Svjetski mediji često u puno mračnijim tonovima prenose čak i mirne prosvjede MAGA, Afd-a ili nekakvih drugih desnih ili konzervativnih skupina u Europi i SAD-u.

Antifa pokret i diskreditacija prosvjeda Žutih prsluka u Francuskoj

Valja zapamtiti da su Antife nastupili i kao razbijači pokreta Žuti prsluci u Francuskoj, o čemu smo pisali ovdje: Napad antife na Žute prsluke u Bordeauxu: Iza njega stoji socijalist i sljedbenik Vudu kulta?

U zadnjih 10 godina gotovo niti jedan veliki prosvjed u Francuskoj nije prošao bez divljanja Antifa. Često se radi o slanju „plaćenih demonstranta“ od strane režima ili „duboke države“, među kojima su i brojni batinaši Antife i Crnog bloka. Pripadnici Crnog bloka su ustvari dio Antife, glume ljevičare i anarhiste, a u stvarnosti nastupaju kao plaćeni batinaši i razbijači. Javna je tajna da je baš nasilnim djelovanjem pripadnika Antifa pokreta, koji su se u stotinama infiltrirali među Žute prsluke u Parizu, došlo do eskalacije nasilja što je Žutim prslucima dalo negativan imidž u svjetskoj javnosti.

To je i bio cilj i namjera rušilačkog pohoda Antifa pokreta u Hamburgu 2017. godine kada je Hamburg nalikovao na grad razoren ratom. Danima su pripadnici Antifa pokreta pljačkali, razbijali, uništavali, zajedno s mjesnim bandama koji su u tome vidjeli svoju priliku baš kao i danas u SAD-u.

Anitfa pokret u stvarnosti djeluje u korist vladajućih elita. Na Zapadu se antifa organizacija već dugo među običnim ljudima percipira kao ona koja izvršava naloge i želje ‘vladara iz sjene’,  jer uništavaju bilo kakav začetak oporbenih prosvjeda koji bi ugrožavali postojeći poredak.

Gdje god se Antife pojave javlja se strah, nasilje, prijetnje i teror nad ljudima. Antifa redovito u Parizu, Berlinu i drugim gradovima radi nerede na ulicama, prevrće i pali vozila, upada u trgovine, pljačka i uništava.

D.K.