Umirovljeni general Ivan Čermak nakon prodaje Croduxa: ‘Gradit ćemo termoelektranu koja će biti totalno zelena energija’

Prodaja je u tijeku, dogovorili smo manje-više sve, mislim da će trajati negdje od 6 do 9 mjeseci...

Umirovljeni general, koji je u naftnom biznisu na međunarodnom tržištu, ima velike i dosta ambiciozne  planove i u Hrvatskoj…

Nakon što je Ivan Čermak, umirovljeni general, prodao maloprodajni lanac Crodux slovenskom Petrolu, u Dnevniku Nove TV otkrio je koji su mu daljnji potezi.

– Gledajte, to je jedan logičan potez, nema više prostora na tržištu za širenje, dolazi dio kad veliki kupuje manjeg. Prodaja je u tijeku, dogovorili smo manje-više sve, mislim da će trajati negdje od 6 do 9 mjeseci – izjavio je Čermak.

Čeka se odluka regulatora. Iako je iznos transakcije tajan, Nova TV prenosi da se navodno radi o 200 milijuna eura te da je Čermak ovo napravio treći put po iskušanom receptu – izgradio je uspješnu tvrtku i na vrhuncu je prodao. Novi vlasnik zadržat će oko 1300 sadašnjih zaposlenika. Preuzimanjem 91 benzinske postaje slovenska kompanija imat će više od 200 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

T.H.