UREDNIŠTVO: POZIV SVIM NAŠIM ČITATELJIMA- PODRŽIMO MIRNI PROSVJED „HRVATSKA PROTIV ISTANBULSKE KONVENCIJE“

Bez podizanja glasa protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, a na koje imamo pravo prema demokratskim standardima, bojimo se da je sljedeći na redu preformulacija Obrambenog domovinskog rata od Velikosrpske agresije u tezu o građanskom ratu unutar Hrvatske. Takva teza nažalost ima sve više zagovornika u Hrvatskoj, ali kako smo vidjeli po izvješću EU-a to postaje i pomalo službeni stav EU-a...

I na kraju mislimo da smo realno sagledali situaciju i da će to naši čitatelji prepoznati te se odazvati našem pozivu u što većem broju.

Ovim otvorenim pozivom cilj nam je da naše čitatelje, naše suborce, sve istinske branitelje, kao i obitelji poginulih nestalih i prerano umrlih branitelja te sve građane Republike Hrvatske poglavito roditelje čija su djeca napustila Hrvatsku, sve blokirane, sve zakinute, sve zaboravljene i odbačene, sve koji su u dužničkom ropstvu i na marginama društvenog i političkog spektra da se pridruže prosvjedu koji će se održati 24.03. u 11.00 sati na Trgu Žrtava fašizma.

Dajemo si legitimno pravo da Vas pozovemo da se u što većem broju odazovete ovom mirnom i dostojanstvenom prosvjedu, tim prije što su jedne od suorganizatorica udruga udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata. Vjerujemo da naši poginuli suborci kao i oni koji su izvršili suicid i prerano preminuli nisu zamišljali i sanjali ovakvu Hrvatsku dok smo je 1991 branili od Velikosrpske četničke agresije.

Ovaj prosvjed je zadnja crta obrane i početak borbe za bolju Hrvatsku, koja nam je ovaj put nametnuta na podmukao način kroz pritiske EU u obliku preporuka i direktiva na koje naši političari bezuvjetno pristaju. Ovo nije Hrvatska za koju smo se borili  i ginuli za nju, ovo je Hrvatska koja sve više sliči noćnoj mori. Stoga je moramo uz vašu pomoć mijenjati kako bi svi ljudi u njoj imali dostojanstven život, pravo na rad, ravnopravnost pred svim institucijama i da svi budu jednaki bez privilegija. Strah nas je da ako se nastavi kontinuitet svih poratnih Hrvatskih  politika, da će mo se buditi s noćnim morama do kraja života kao ljudske spodobe lišene ikakve čovječnosti i bogoljublja.

Donosimo Vam neka od naših razmišljanja zašto treba podržati ovaj prosvjed.

  1. Više je nego jasno da u zadnje vrijeme, sve više Hrvatska gubi svoj identitet, na štetu nacionalnih interesa.
  2. Bez podizanja glasa protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, a na koje imamo pravo prema demokratskim standardima, bojimo se da je sljedeći na redu preformulacija Obrambenog domovinskog rata od Velikosrpske agresije u tezu o građanskom ratu  unutar Hrvatske. Takva teza nažalost ima sve više zagovornika u Hrvatskoj, ali kako smo vidjeli po izvješću EU-a to postaje i pomalo službeni stav EU-a.
  3. Ratificira li se Istanbulska konvencija i teza o građanskom ratu dobije službeni oblik, jasno je da Europska zajednica želi gurnuti Hrvatsku nazad u tzv. zemlje Zapadnog Balkana ako bi ove kao što kaže Juncker što brže i u paketu ušle u EU.
  4. Prosvjed treba podržati da se ne nastavi praksa ugrožavanja svjetonazorskih i tradicijskih vrijednosti Hrvatske šutljive većine, naspram agresivne („agresorske“) manjine čije djelovanje financiraju Hrvatske vlasti, ali i svjetski moćnici.
  5. Istanbulska konvencija nije samo ono što ona u svom sadržaju jest i najmanje je bitno tko ju je pročitao i tko ju je kako razumio, ona je danas strateška odrednica koja je ultimativno postavljena te može dovesti do nesagledivih posljedica. Ona je strateška i po tome što može dovesti do sloma Hrvatske ali i pokrenuti pozitivne demokratske trendove njenog ozdravljenja…I na kraju mislimo da smo realno sagledali situaciju i da će to naši čitatelji prepoznati te se odazvati našem pozivu u što većem broju, jer narod koji se odriče svoje tradicije, vjere i kulture prestaje biti narod…

Uredništvo Braniteljskog portala

 

Comments are closed.