(VIDEO) ALKARSKI VOJVODA BOŠKO RAMLJAK ODRŽAO VELIČANSTVEN GOVOR NA 303 SINJSKOJ ALKI…

Foto-screenshot-Alkarski vojvoda Boško Ramljak...

Alkarski vojvoda Boško Ramljak koji ove godine prvi put govorio kao novoizabrani alkarski vojvoda u tradicionalnom i dostojanstvenom obraćanju na dostojanstven način istaknuo je činjenicu da se ovogodišnja Alka poklapa s obljetnicom vojno-redarstvene operacije “Oluja”, kojom je prije 23 godine oslobođena većina hrvatskog teritorija okupiranog od pubunjenih Srba.VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Rukovanje Alkarskog vojvode Boška Ramljaka i Zlatka Dalića

Nije Ramljak zaboravio spomenuti sve što je trebalo, ne ističući nikoga niti ikoga favorizirajući, što je novo u pozdravnom govoru alkarskog vojvode…Kao hrvatski dragovoljac domovinskog rata i teško ranjen dva puta u obrani Domovine, Ramljak nije zaboravio sve one koji su se žrtvovali u Domovinskom ratu. Pozdravio je cijeli državni vrh, kao i posebnog gosta, hrvatskog izbornika Zlatka Dalića koji je pozdravljen dugotrajnim pljeskom.

Hrvatska je sloboda skupo plaćena, rekao je Ramljak. Plaćena je desecima tisuća poginulih branitelja i cvila, velikim brojem ranjenih i raseljenih, kao i nesagledivom materijalnom štetom koju će osjećati generacije. Zbog tih žrtava moramo biti jedinstveni, a posebno kada su u pitanju nacionalni interesi, a posebno kada su u pitanju nacionalni interesi naše Domovine i budućnost mlađih naraštaja…

Pročitajte dio govora alkarskog vojvode Boška Rmljaka

-Dragi Sinjani i Cetinjani, dragi gosti!

Fra Andrija Kačić Miošić opjevao je slavnu i čudotvornu pobjedu pod Sinjem u kolovozu godine 1715. Junaštvom i viteštvom, domoljubljem i bogoljubljem naši su pređi, pod ovom surom tvrđavom krvlju i znojem, branili i obranili “krst časni i slobodu zlatnu”.
Njima u spomen, a nama i budućim generacijam na čast i trajno sjećanje, okupili su se i danas, u prvu kolovošku nedjelju, po 303. put vitezovi alkari na vilovitim konjima te gordi momci zlatom okovani, starim oružjem opasani, da pokažu sjaj i bogatstvo naše slavne povijesti i kulturnog nasljeđa.

Ove godine na prvu nedjelju kolovoza, kada se tradicionalno održava Sinjska alka, pada i godišnjica oslobađanja Knina. Zato je red da odmah na početku u ime svih pozdravim i zahvalim svim obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, svim hrvatskim ratnim vojnim invalidima, svim hrvatskim  braniteljima i osloboditeljima – sudionicima veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluja.

S obzirom da je veliki broj članova VAD-a sudjelovao u Oluji, dozvolite mi da i njih sve posebno pozdravim, na čelu s mojim časnim prethodnicima – alkarskim vojvodama: brigadirom Antom Vučićem, brigadirom Ivanom Čikarom, stožernim brigadirom Antom Kotromanovićem i general bojnikom Mirkom Norcem – koji su svi odreda bili hrvatski dragovoljci i sudionici Oluje.
Poštovani prethodnici na ovoj časnoj dužnosti, zahvaljujem Vam na Vašem doprinosu u obrani i oslobađanju Hrvatske, ali isto tako i na nemjerljivom doprinosu u očuvanju i napretku naše Alke. Činjenica da su od devedesetih godina do danas, svi alkarski vojvode bili dragovoljci i sudionici Oluje, koja se dogodila upravo na današnji dan prije 23 godine, mene čini osobito ponosnim!

Dragi gosti, danas Vam u ime postrojenih alkara i alkarskih momaka, građana grada Sinja i Cetinskog kraja i u svoje osobno ime, čestitam Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Želim Vam iskrenu dobrodošlicu i ugodan boravak u našem Sinju.

Poslušajte cijeli govor alkarskog vojvode Boška Ramljaka

M.M./Viribus Unitis

 


Vezane vijesti;

-Slavodobitnik 303. Sinjske alke je Josip Čačija…VIDEO…

-POTVRĐENO: Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dolazi na 303. Sinjsku alku!…

 

Comments are closed.