Zar ne vide ovu sramotu:Gdje su institucije naše države od lokalne samouprave do Ministarstva hrvatskih branitelja i Udruga iz Domovinskoga rata?…

Gdje su institucije naše države od lokalne samouprave do Ministarstva hrvatskih branitelja i Udruga iz Domovinskoga rata?...Zar ne vide ovu sramotu!...Nažalost sve je više ovakvih tužnih fotografija diljem Republike Hrvatske...Kuda ide naša Hrvatska i tko će tome stati na kraj?...

Koliko je ovakvih povijesnih mjesta punih simbolike iz Domovinskoga obrambenog rata u Republici Hrvatskoj, a tako zanemarenih?!…

Gdje su institucije naše države od lokalne samouprave do Ministarstva hrvatskih branitelja i Udruga iz Domovinskoga rata?…Zar ne vide ovu sramotu!

Odmah sam bio dirnut kada mi je u nevjerici poslao ovu fotografiju prof.dr.Milan Vrkljan inače rođeni Gospićanin i 1991.godine osnivač saniteta 118.brigade HV-a.

Ovo spomen obilježje simbolizira oklopno vozilo koje je 24.09.1991.godine iz Gospića krenulo preko Ličkog Ribnika prema Medaku i bilo pogođeno od srpskih terorista…Tada je poginuo Dubravko Šaka dragovoljac iz Zagreba i uz njega ranjeno 8 dragovoljaca.

Zar vladajuće institucije i ostali zaduženi za održavanje svih  spomen obilježja i čuvanje digniteta Domovinskoga obrambenog rata nisu ni zastavu u stanju postaviti ili promijeniti.

Ovo oklopno vozilo koje je samo nalik na pravo borbeno vozilo je ratna improvizacija naših snaga.

Međutim,ovaj oklopnjak pokazuje puno više .

Prije svega hrabrost i junaštvo naših dragovoljaca, kako su imali veliko srce i bili spremni ići i ovakvim vozilom na tehnički puno nadmoćnijeg  i opremljenijeg neprijatelja i dati svoj život za Republiku Hrvatsku .

I sam sam bio ranjen 1993.g.u akciji Medački đep i zato mi je dobro poznato ovo područje i njegova strateška važnost.     

Strašna  je žrtva podnesena u Lici da bi svi živjeli danas u slobodi i Domovini svih Hrvata.

Otkud onda pravo odgovornima tu činjenicu ne poštivati i zanemarivati. Onaj tko ne zna čuvati simbole i vrijednosti našeg Domovinskog obrambenog rata ne zavrijeđuje ni hodati po tlu Republike Hrvatske.

Nažalost sve je više ovakvih tužnih fotografija diljem Republike Hrvatske.
Kuda ide naša Hrvatska i tko će tome stati na kraj?

Autor / Vlado Marić