Američki predsjednik Trump objavio video: ‘Dobro sam, mislim’; U vojnoj bolnici je počela terapija eksperimentalnim lijekom

– Američki predsjednik Donald Trump u petak je, 17 sati nakon što je objavljeno da je pozitivan na covid-19, helikopterom prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed (Bethesda, Maryland) na liječenje…

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany priopćila da će predsjednik Trump iz predostrožnost biti prebačen u posebni apartman vojne bolnice Walter Reed.

“Zbog predostrožnosti, te na preporuku njegovog liječnika i medicinskih stručnjaka, predsjednik Trump će sljedećih nekoliko dana svoj posao obavljati iz predsjedničkog ureda u bolnici Walter Reed“, priopćila je Kayleigh McEnany.

Nakon što je hospitaliziran u vojnoj bolnici Walter Reed zbog zaraze koronavirusom, američki predsjednik Donald Trump dobio je dozu antivirusnog lijeka “remdesivir”, objavio je noćas predsjednikov liječnik dr. Sean Conley, dodavši kako je predsjednik vrlo dobro.

“S radošću vam mogu objaviti da je predsjednik vrlo dobro i nije mu potreban dopunski kisik. U konzultaciji sa specijalistima odlučili smo započeti terapiju ‘remdesivirom’ i predsjednik je primio prvu dozu, te se udobno odmara”, napisao je dr. Sean Conley u priopćenju koji je objavila Bijela kuća.

Remdesivir”, koji je prvenstveno namijenjen liječenju ebole, pokazao se efikasnim u borbi protiv koronavirusa, odnosno u skraćivanju perioda oporavka oboljelih od covida-19.