Odgovor Braniteljskog portala: KOGA MOGU KRITIZIRATI SRPSKE NOVOSTI?

Taj lijeni, nenadareni i neuspješni stari momak Markovina živi na socijalnoj pomoći svojih orjunaških kolega (koji sisaju hrvatski novac) i nikad nije stvorio, niti će ikad stvoriti bilo koje djelo vrijedno spomena...

Loš pokušaj Srpskih Novosti difamiranja hrvatskih branitelja kao i konsterniranja javnosti.Naslovnica Srpskih Novosti

U petak 26. siječnja 2018. su srpske Novosti napale Braniteljski portal.

U članku pisanom za novac nema ni jedne činjenice. To je neokomunističko prazno laprdanje s etiketiranjem, koje nije vrijedno ni odgovora.

Jadan ti je onaj koji citira propalog povjesničara Dragana Markovinu

Ali zanimljivo je citirati što je propali povjesničar Dragan Markovina rekao o braniteljskim udrugama; to autor članka citira, dakle mu je Markovina guru. Što u tom slučaju ta višeznačna riječ znači, nećemo otkrivati. Evo što guru kaže (o SVIM braniteljskim udrugama):

Radi se o konstantnom održavanju ratne mitologije s pripadajućim simboličkim i svakim drugim nasiljem koje provode vijeća čuvara revolucije, što je najtočnija definicija svih navedenih udruga.“

Taj lijeni, nenadareni i neuspješni stari momak Markovina živi na socijalnoj pomoći svojih orjunaških kolega (koji sisaju hrvatski novac) i nikad nije stvorio, niti će ikad stvoriti bilo koje djelo vrijedno spomena. Njegova prepisana rečenica (moguće je da mu je diktirana u pero) ne bi bila vrijedna pažnje da nije izašla u srpskim Novostima. Mi se, naime, još uvijek nadamo da će Srbi u Hrvatskoj vidjeti da im Novosti dižu lovu a snižavaju ugled i čast ,i da će otjerati orjunaše i novine pretvoriti u svoj manjinski list koji im neće biti na sramotu.

Zato ovdje o Markovininoj misli kažemo istinu, a ona je sljedeća:

  1. Braniteljske udruge ne „održavaju ratnu mitologiju“, jer to uopće nije mitologija nego su povijesne činjenice. Za razliku od orjunaša, mi stvarno u životopisu imamo ratne pobjede (naravno, i poraze) i – dobiveni rat. Dečki, vi to nemate i iz vas govori ljubomora. I nikad ih nećete ni imati. Ni vi ni vaši bližnji. Gdje ste bili, vi ili vaši očevi, 1991.? Dajte malo „mita“ o tome. Nemojte da mi moramo pogađati, prelako je.

2. Braniteljske udruge nikome ne čine „simboličko i svako drugo nasilje“. Nego vama, ali kako ste vi nule, to se ne računa. Cijela Hrvatska vidi da vi kao nasilje „simbolično i svako drugo“, doživljavate i samo naše postojanje. Da možemo ne bismo vam činili nasilje, ali za to bismo trebali nestati, a to nam se zasad ipak ne da. A da i nestanemo, nasilje koje osjećate osjećali biste i dalje, jer ne bi nestale naše vojne pobjede i ne bi nestala vječna i sveta Republika Hrvatska. Ona je, naime, vječna, kužite!?

  1. Hrvatski branitelji nisu „čuvari revolucije“, iako shvaćamo zašto to mislite. Vi mislite da je Domovinski rat bio revolucija, ali nije to bio. To je bio obrambeni rat na koji smo bili prisiljeni. Imali smo pravo na državu i imali smo je pravo braniti. Pa smo vas potaracali, dečki dragi, odnosno onu silu za koju se i danas borite. Ali vi se ne možete boriti bez plaće i bez da su vaši protivnici vezani i nad jamom. To bi bila ta vaša revolucija, koja je pobila pola milijuna Hrvata, vojnike koji ni jednu bitku nisu izgubili, 668 svećenika, časnih sestara i fratara, 130 novinara (ostali rastjerani, ostalo nekoliko fotografa i slovoslagara), neznani broj poduzetnika („kapitalisti“) i uspješnih poljoprivrednika („kulaci“), te neznani broj žena i djece, trudnica, starica i staraca („ustaše“). To je bila vaša revolucija. A poslije su amateri povjesničari tipa Dragana Markovine izmislili sve, tako da ni zrnce istine u vašim povijesnim knjigama nije ostalo. Pa biste sad opet, kao da ne znamo čiji su Budak i Jokić.

I najneobrazovaniji hrvatski branitelj za Dragana Markovinu je Ivo Banac. Jer da povjesničar piše laži, to je apsurd nad apsurdima.

Vi ste, dečki, ANTIISTINA.

Jadan ti je onaj koji piše za današnje srpske Novosti

SVI GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE SU RAVNOPRAVNI.

Novosti nemaju veća prava od Braniteljskoga portala.

Ni o kome i ni o čemu one ne mogu suditi bolje od ikoga drugoga.

To su manjinske novine koje uopće ne pišu za srpsku manjinu u Hrvatskoj i u kojima pretežno pišu osobe koje nisu Srbi nego feralovci.

A feralovci dolaze iz orjunaških obitelji i zato vole Srbiju, a mrze Hrvatsku. Toliko su žestoki da se bore i za ono od čega je Srbija davno odustala. (Doduše, nije milom.) Orjuna je bila fašistička organizacija „jugoslavenskih nacionalista“, a pod tom se maskom skrivao velikosrpski imperijalizam. Što se danas skriva pod maskom Novosti?

Ne skrivaju se, a ni ne pokazuju se, interesi srpske manjine u Hrvatskoj.

Novosti su orjunaška tlapnja, jer je Orjuna poražena. Poražen je i velikosrpski imperijalizam, u četiri rata koja je mislio lako dobiti.

Novosti nisu novine velikosrpskog imperijalizma, nego valov na kojemu se hrane netalentirani novinari i propali pisci, koji plaću ne mogu zaraditi pisanjem istine i lijepoga, nego odurnim vrijeđanjem koje kukavički nazivaju satirom. Vrijeđaju satiru. Oni ne znaju pisati satiru, jer satira ne vrijeđa i ne laže.

Ničim oni nisu napali Braniteljski portal, jer ga ni za što ni nemaju napasti, a satiru ne mogu pisati. Ma, oni se ni smijati ne mogu.

Pa lažu i vrijeđaju. To je njihov članak.

A i to rade preko volje, jer rade za lovu. Loše to rade.

Dečki, jednoga dana, možda jednoga dana, kad se naljutimo, mi ćemo vas izvrijeđati da vas ni u srpskim Novostima neće prepoznati. Ni u zoološkom vrtu. Ma ni na Karepovcu.

Idite na piće s Markovinom. Kakvi đaci takav i učitelj.


Osvrt; Poštovani “anti-novinari” Srpskih Novosti…

Jako ste loše informirani

-Za Vašu informaciju, Braniteljski portal je potpuno neovisan od svih politika.

-Braniteljski portal nitko ne financira, kako u Hrvatskoj jednako tako niti itko iz vana.

-Braniteljski portal ne piše nikakvim govorom mržnje, ukoliko Vama ISTINA nije govor mržnje, jer ISTINA je govor mržnje samo za one koji žive u laži.

-Braniteljski portal ne piše naručene, manipulativne tekstove niti se služi bilo kakvim službama da bi to radio.

Uredništvo Braniteljskog portala

Usput, evo Vam Vašeg novinskog napisa pa ga ponovo pročitajte i dobro pogledajte jel trebalo nešto dodati, oduzeti ili je moglo ostati onako kako su Vam nalodgodavci poslali. I da, pazite u buduće na gramatičke pogriješke.

Škrabotina sa isključivim ciljem difamacije hrvatskih branitelja i loš pokušaj konsterniranja javnosti.