SAD JE JASNA RAKITIĆEVA SUDBINA U REPREZENTACIJI: LEGENDA VATRENIH SVE OBJASNILA ‘Rođen sam i odrastao u Švicarskoj, tamo sam išao u školu, ali…’

Osvrće se i na prekomjeran broj odigranih minuta prošlih sezona, kako u Barceloni tako i u dresu Hrvatske...

Posljednji tjedni nisu laki za Ivana Rakitića koji je do zadnjeg dana prijelaznog roka “visio” u svojoj Barceloni, a nadovezao se i novi ciklus kvalifikacija za EURO gdje je svojim otkazom Zlatku Daliću podigao “veliku prašinu” na medijskoj sceni…

Prvo je zbog lakše ozljede preskočio u lipnju Wales i Tunis, a potom se zbog loše klupske situacije zahvalio na pozivu izborniku uoči Slovačke i Azebajdžana.

Ivan se posljednjih dana nije oglašavao u medijima po tom pitanju, no od jučer je objavio nekoliko poruka kojima podsjeća na svoju – reprezentativnu povijest.

screenshot-Instagram

“Rođen sam i odrastao u Švicarskoj, tamo sam išao u školu i imao prijatelje, igrao sam pet godina za Švicarsku, ali, najveći dio mog srca uvijek je pripadao Hrvatskoj”, napisao je Rakitić u novom storyju gdje pozira u majici Hrvatske.

“Zezao sam svoga oca i rekao mu da ću igrati za Švicarsku, ali sam mu potom otkrio istinu i odmah je zaplakao. Moj otac obožava nogomet i sve je napravio samo da gleda mene kako igram. Siguran sam da živim njegov san i vjerujem kako bi moj otac 100% htio biti Ivan Rakitić”, dodao je.

Osvrće se i na prekomjeran broj odigranih minuta prošlih sezona, kako u Barceloni tako i u dresu Hrvatske…

Screenshot: Instagram

“Sindikat je proveo istraživanje među 500 elitnih nogometaša, a među petoricom koja služe kao ogledan primjer pretjeranog igranja naveo je Ivana Rakitića. Rakitić je prošle sezone odigrao 68 utakmica, 14 s reprezentacijom s kojom je proputovao 30 tisuća kilometara.

Međunarodni sindikat upozorava da je Rakitić odigrao 72 posto svojih utakmica bez poštivanja odmora od pet dana među njima. Pet dana nužno je razdoblje kako bi se izbjegli zdravstveni problemi u kratkom i drugom roku”, naveo je veznjak Hrvatske.

Istaknuo je privrženost hrvatskom dresu, uostalom bio je jedan od ključnih igrača tamo gdje je trebalo, a to se ne zaboravlja. Ako je bilo upitno, više nije, sad je jasno da će Ivan nastaviti nositi “kockasti” dres, a što su potvrdili i izbornik Dalić, te predsjednik Šuker…

D.J.